«Det har vært en del medieomtale av Trond Giske i det siste. I hvilken grad har du tillit til at Giske kan gjøre en god jobb som politiker for Arbeiderpartiet?»

Det er spørsmålet innbyggere i Trøndelag har svart på i den nye undersøkelsen utført av Respons Analyse for Adresseavisen denne uken.

Fredag var resultatene klare: 32 prosent av trøndere krysser av på at de «i stor grad» har slik tillit, mens 23 prosent har krysset av på «i noen grad» – totalt 55 prosent.

Ellers fordeler svarene seg slik:

  • 19 prosent sier de i mindre grad har tillit
  • 16 prosent sier de ikke i det hele tatt har tillit
  • 10 prosent er usikre.
  • Mens trøndere over 60 sier at de har stor tillit til Giske, sier bare 17 prosent av de under 30 år det samme.

Blant Ap-velgere i Trøndelag sier 10 prosent at de «ikke i det hele tatt» har tillit til Giske.

Trond Giske kommenterer tallene slik til Adresseavisen:

– Det er vanskelig å sette ord på hva dette betyr for meg, en slik støtte er veldig rørende. Jeg fikk tårer i øyekroken, sier Giske.

Denne helgen er det styrevalg i Trøndelag Ap. Giske er blitt enstemmig vraket fra innstillingene til arbeidsutvalg og styre i forkant av valget, men det er fortsatt åpning for å fremme Giske som forslag gjennom et såkalt benkeforslag. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Meretes utvalgte: Rødvinsfavoritten koster under 150 kr, finnes i nesten alle hyller – og det er ingen grunn til å la korken skremme deg
01:32
Publisert: