«Rådgivning til selskaper som ønsker å etablere virksomhet i Norge og da særlig i Andøy innen romvirksomhet.»

Slik beskriver tidligere Sp-leder og eksstatsråd Odd Roger Enoksen (68) sitt nye konsulentselskap. Etter et langt liv i politikken og 14 år som direktør for Andøya Space skal han, gjennom selskapet Enoksen Consult AS, bistå selskaper i deres kontakt med offentlige aktører som Innovasjon Norge, Næringsdepartementet og Forsvaret.

Venter ikke karantene

Til DN sier Enoksen at han har fått flere forespørsler fra selskaper om å bistå dem innenfor romindustrien.

– Jeg har valgt å vente nærmere seks måneder før jeg etablerte selskapet for å unngå spekulasjoner om etterlønn og mulige konflikter i forhold til mine oppgaver som statsråd. Jeg forventer vel ikke å få karantene, selv om romindustrien også har interesser mot Forsvaret, så har jeg ikke hatt befatning med noen saker som er relatert til dette, sier han.

Enoksen har vært statsråd i tre regjeringer. Senest som forsvarsminister for Jonas Gahr Støre (Ap). Den posten måtte han forlate 9. april i år etter at VG avslørte at han som toppolitiker i 2005 innledet et forhold til en ung kvinne.

– Jeg vil beklage til de jeg har såret. Jeg har gjort flere dårlige valg og vurderinger, og vil gi en uforbeholden unnskyldning for at mine handlinger har gjort livet vanskeligere for andre, sa Enoksen den gang.

– Ikke problematisk

Enoksens nyopprettede selskap ble registrert i Brønnøysundregisteret tidligere denne måneden.

Når dagens statsråder, statssekretærer og politiske rådgivere slutter, skal de rapportere nye jobber og verv inn til Karantenenemnda. Den vurderer om det er behov for karantene eller saksforbud for å hindre misbruk av informasjon eller nettverk.

I meldeskjemaet til Karantenenemnda skriver Enoksen at han ikke anser rådgivingstjenesten som problematisk.

– Jeg oppfatter ikke at virksomheten vil være problematisk etter reglene i karanteneloven. Jeg har ventet i fem måneder med å etablere virksomheten slik at det skulle gå en rimelig tid før jeg begynte å arbeide med saker som kan komme i konflikt med karanteneloven, skriver han.

DN presiserer: I første versjon av denne saken skrev DN at Enoksen innledet et forhold til en 18 år gammel skoleelev. Det riktige er at hun var 18 da de ble kjent og over 20 da de innledet forholdet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.