Lillehammer kommune har betalt 300.000 kroner for å få utarbeidet en 100 sider lang rapport fra et eksternt konsulentselskap om et nytt OL i 2026 eller 2030.

– Jeg kan garantere at dette ikke blir en stor sak i valgkampen, sier Høyre-representant Svein Harberg til VG. Partiet stemte til slutt ned forslaget om OL i Oslo i 2022.

– Jeg tror den koordinerende faktoren i dette må være Norges idrettsforbund. De må finne ut av når de er klare og hvordan man skal gjøre det. Stortinget kan ikke ta initiativ til en norsk OL-søknad, sier Harberg. 

Liten entusiasme

Også Aps Anette Trettebergstuen sier det er for tidlig med ny OL-runde.

– Det må skapes en større folkelig entusiasme for prosjektet, og politikerne må si at «dette vil vi» før man setter i gang, sier hun. Det samme sier kulturminister Lina Hofstad Helleland (H). 

Også Frps Ib Thomsen stiller seg tvilende.

– Det avgjørende vil være at man får et OL på et helt annet nivå enn tidligere, sier han. Men Sps Marit Arnstad er bekymret for OL-utviklingen.

– Om det skal utvikle seg videre gigantonomisk som det har gjort de siste tiårene, så finnes det ikke et land igjen i verden som vil ha lekene.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.