Moe fratrer inntil sexmeldingsaken er oppklart.

– Det er en dypt beklagelig melding Liv Signe Navarsete selvsagt ikke skulle hatt. Nå handler dette også om hvilke muligheter jeg har til å fylle tillitsvervet som nestleder i Sp, og per nå er det umulig, sier Moe til NRK.

Moe var én av ti deltakere fra Senterpartiet i Trøndelag på en famøs hyttetur der det sent på natten ble sendt en ufin tekstmelding til partileder Navarsete. Åtte av de ti har tillitsverv i partiet. Ingen har så langt stått frem og innrømmet å ha sendt meldingen.

Jakten på den skyldige har blitt intensivert i det siste. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har antydet at saken vil politianmeldes hvis ikke den skyldige melder seg innen onsdag.

Moe sier til NRK at han håper inderlig at saken blir løst, og at partiet kan komme tilbake i normal gjenge. Han mener det nå skapes så mye tvil, usikkerhet, beskyldninger og rykter at det er umulig for ham å fungere som nestleder.

– Dette er et stort nederlag for meg og alle andre at vi har kommet hit, men nå mener jeg det er best for partiet og best for meg å tre til side, sier Moe til NTB.

Tidligere Sp-leder Åslaug Haga har tatt til orde for at alle de ti mennene som deltok på hytteturen midlertidig bør fratre sine verv i Senterpartiet.

Navarsete har uttrykt tvil om partiet kan ha tillit til noen av deltakerne på hytteturen, så lenge ingen tar ansvar for ugjerningen.(Vilkår)

Se trailer: «Deep State»
01:30
Publisert: