Det var i et intervju med E24 i forrige uke at Støre ytret at Oljefondet bør tenke i baner rundt fornybar energi, hvorpå statsminister Erna Solberg (H) kvitterte med at Støre «er ute og kjører på en linje som jeg mener er dum».

Klassekampen melder at SV, Rødt og MDG derimot er begeistret for uttalelsene fra Støre.

«Bør bli en maskin for forandring»

– Oljefondet med sine tusenvis av milliarder bør bli en maskin for forandring, sier SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes til avisen.

Helt konkret tar SV-nestlederen til orde for at Oljefondet får en ordning med prekvalifikasjon, der selskaper på forhånd dokumenterer at virksomheten er innenfor klimamålene i Parisavtalen.

– Gode signaler fra Støre

– Oljefondet bør styres etter et enkelt prinsipp om at man ikke kan investere i selskaper som undergraver Paris-målene, sier Fylkesnes.

Arild Hermstad, nasjonal talsperson for MDG mener Støres uttalelser gir forventninger om at Ap-lederen kan bli med på «mer spenstige ting».

– At han er villig til å gå mye lenger i å flytte penger fra fossil til fornybar energi i Oljefondet, sier Hermstad.

– Dette er gode signaler fra Støre. Det er klart vi må bruke noen av våre 10.000 milliarder kroner til fornuftig klima- og industripolitikk, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.