Utdanningsdirektør Astrid Søgnen i Oslo kommune skal over i en jobb «på kulturfeltet» i hovedstaden. Innhold og stillingsbetegnelse skal avklares etter hvert, i samarbeid med Søgnen, oppgir kommunaldirektør Bente Fagerli til DN.

Fagerli bekrefter overfor DN at Søgnen beholder lønnen på 1.291.200 kroner, pluss et ukjent personlig tillegg.

Pause

Det var Dagsavisen som først meldte om Søgnens avgang. Ifølge kommunaldirektør Fagerli fratrer hun som utdanningsdirektør 1. desember, men tiltrer ny stilling først 1. april neste år.

Astrid Søgnen har vært utdanningsdirektør i Oslo i 18 år. Hun var blant de siste i denne typen stilling med fast jobb i kommunen. Senere har jobber på direktørnivå vært besatt på åremål for seks år, med mulighet til fornyelse for maksimalt en ekstra periode.

Avtalen om Søgnens avgang ble inngått tirsdag, blant annet med bistand fra kommuneadvokaten.

Thorkildsen: – Glad for løsning

Det har vært konflikt med stor offentlig oppmerksomhet mellom utdanningsdirektøren og den politisk ansvarlige byråden Inga Marte Thorkildsen.

9. november avviste byrådsleder Raymond Johansen varslingssaker og anklager om trakassering fra byråden.

– Jeg er glad for at vi har kommet frem til en løsning hvor Astrid Søgnen går over i en annen stilling i Oslo kommune, sier Thorkildsen i en kommentar til DN.

Søgnen ønsket selv å fortsette i stillingen.

– Det har ikke vært mitt ønske å slutte som utdanningsdirektør i Oslo akkurat nå. Jeg er veldig stolt av det vi har fått til de siste 18 årene i Osloskolen og takknemlig for innsatsen til lærere, skoleledere, mine folk i administrasjonen og alle andre ansatte på alle nivåer, sier Søgnen, ifølge en pressemelding.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Han har vunnet pris for dialektbruken. Men skjønner du hva Jonas Strand Gravli sier?
00:30
Publisert: