Arbeiderpartiet blør kraftig i hovedstaden og går tilbake nesten 12 prosentpoeng til 20,1 prosent. Men byrådspartner MDG plukker opp mange av de tapte Ap-stemmene og havner på litt over 15 prosent, ifølge opptelte stemmer i hovedstaden natt til tirsdag.

Miljøpartiet går med det fram 7 prosentpoeng og øker fra fem til ni mandater i bystyret.

Også SV og Rødt tar stemmer fra Arbeiderpartiet og går betydelig fram.

– Stolt

Dagens byråd består av Ap, SV og MDG og har støtte fra Rødt. Denne konstellasjonen kan ta fatt på en ny periode, men med store endringer i partienes oppslutning. Til sammen ligger de fire partiene an til 31 mandater, noe som er samme antall som i dag. Bystyret har 59 representanter.

– Resultatet er lavere enn forventet, men jeg er stolt. Om dette holder, er vi gjenvalgt for første gang på 50 år, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til Aftenposten tidligere på valgkvelden.

Høyre får 25,4 prosent, og partiet blir med det klart størst i hovedstaden. Men oppslutningen er en nedgang på 6,4 prosentpoeng fra valget i 2015.

Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) får 5,8 prosent, noe over hva partiet har fått på meningsmålingene. Det gir fire mandater.

Sp med mandat

Senterpartiet gjør et godt valg i Oslo, som ellers i landet. Partiet får 2,2 prosent, en oppgang på 1,6 prosentpoeng. Med det får Sp inn ett mandat.

For de øvrige partiene er oppslutningen i Oslo som følger, med endring fra kommunevalget i 2015 i parentes: SV 9,0 (+3,6), Rødt 7,2 (+2,1) Kristelig Folkeparti 1,7 (-0,7), Venstre 5,8 (-1,1) og Fremskrittspartiet 5,3 (-0,7).(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.