På de tre siste meningsmålingene har Rødt, MDG og SV samlet fått 27 prosent oppslutning i Oslo, ifølge nettstedet PollofPolls, skriver Aftenposten.

Tallet for de samme partiene samlet for hele landet er på 15 prosent.

Rødt, MDG og SV er samlet sett større enn Arbeiderpartiet i hovedstaden, som ligger på 26,5 prosent, ifølge avisen.

Frp ligger på seks prosent i snitt fra de siste tre målingene i Oslo. På en enkeltmåling fra tidligere i april var partiet nede på tre prosent.

- Radikal retning

Valgforsker ved Institutt for valgforskning, Johannes Bergh, sier til Aftenposten at Rødt, MDG og SVs oppsving handler om konkrete ting i Oslo-politikken, men også langsiktige trender.

– Både ungdom og høyt utdannende beveger seg i mer radikal retning, og ved skolevalgene så vi at ungdom støtter de radikale venstrepartiene. Oslo har mange velgere i begge grupper, sier Bergh.

Han sier miljøsaken er vesentlig for polariseringen man ser i Oslo.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.