Ifølge politiet var det cirka 300 deltagere foran Stortinget noe før klokken 16 lørdag.

– Noen er blitt bedt om å flytte seg litt. Det er bra oppmøte og engasjement, men jeg har ikke fått noen meldinger om at det er noen tilspissing. Vi er veldig tilstedeværende med synlige politipatruljer og ledere, sier operasjonsleder Guro Sandnes til NTB i 16.30-tiden.

Demonstrantene møttes på Fridtjof Nansens plass ved Rådhuset i Oslo, der det ble holdt appeller, før deltagerne gikk til Eidsvolls plass, der det ble holdt flere appeller.

Initiativtager Liv Ronglan fra Facebook-gruppen «Stop Lockdown: Full gjenåpning av Norge – NÅ» skriver at bakgrunnen for markeringen er et ønske om at myndighetene revurderer sin strategi når det gjelder håndteringen av covid-19-viruset.

Ronglan oppgir at gruppen hun representerer er politisk nøytral, samler folk i alle aldre over hele landet og teller nå 14.500 medlemmer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.