20. februar mottok Oslo Høyre 995.000 kroner fra Eiendomsspar as, der milliardær Christian Ringnes er daglig leder og hovedaksjonær. På Partifinansiering.no, der alle valgkambidrag blir rapportert inn, kommer det frem at gaven er den nest største som har kommet forbindelse med årets valgkamp.

– Jeg mener Høyres program er bedre hva gjelder blant annet skole, eldreomsorg og eiendomsskatt, og registrerer at for å veie opp mot den store støtten som Ap får fra LO, må de private bidra om ikke de økonomiske musklene skal bli helt skjevfordelt, skriver Ringnes i en melding til DN.

Han har flere ganger tidligere gitt penger til Høyre, og ga også i lokalvalgkampen i 2015 950.000 kroner til partiet. Da tapte Høyre kampen mot Arbeiderpartiet, og Raymond Johansen ble byrådsleder. Nå håper Ringes at hans gave kan sørge for et annet resultat i 2019.

Skal utnytte ressursene

Oslo Høyres leder, Heidi Nordby Lunde, var ikke klar over gaven fra Ringnes da DN tok kontakt.

– Det er jo hyggelige nyheter. Vi vet det blir en krevene valgkamp, og vi skal utnytte hver ressurs vi har til det ytterste for et byrådskifte i Oslo, skriver hun i en melding.

Det ligger an til å bli en svært jevn kamp om makten i hovedstaden. En TV 2-prognose fra starten av mars ga 31 mandater til Ap-blokken med MDG og SV, mens de borgerlige partiene fikk 28.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her tester Ringnes ut sitt nye P-hus med sin egen bil. Og innrømmer: Det er ikke helt uten risiko
02:05
Publisert: