For fjerde helg på rad var det store demonstrasjoner i hovedstaden Seoul og andre sørkoreanske byer. Oppslutningen til president Park Geun-hye er nede på fire prosent, ifølge Gallup Korea, og hun tviholder på makten.

Har sagt hun vil samarbeide

Hvis hun trekker seg, slik et stort flertall av befolkningen forlanger, mister hun immuniteten.

Hun har tidligere lovet å samarbeide med etterforskere, som forsøker å komme til bunns i rollen hennes tidligere personlige rådgiver har hatt i regjeringen. Choi Soon-sil er fengslet og mistenkt for å ha fått utbetalt store beløp fra sørkoreanske selskaper, blant annet Samsung.

– Hun har vært delaktig som konspiratør i en betydelig del av de kriminelle aktivitetene som har funnet sted, sier politiadvokat Lee Young-ryeol hos påtalemyndigheten i Seoul i en kommentar.

Park har kommet med to unnskyldninger til befolkningen, men hun møter døve ører. Etterforskerne hadde gjort en avtale med Parks advokater om å gjennomføre et avhør på tirsdag. Dette er avlyst.

– Vi beklager at hun ikke kan gjennomføre et avhør ansikt til ansikt. Påstandene som er fremkommet er ren fantasi, sier Parks advokat Yoo Yeong-ha i en pressemelding.

– Vi vil fortsette med etterforskningen av presidenten, sier politiadvokat Lee.

Riksrett

Opposisjonen forsøker å få nok støtte til å stille Park for riksrett. Juridiske eksperter mener at hun uansett har gjort nok til å ville bli arrestert og stilt for retten den dagen hun går av som president.

Siden 1988 har alle demokratisk valgte presidenter vært involvert i korrupsjonsskandaler – eller nære familiemedlemmer. Det skal holdes nye valg i desember neste år og presidentperioden utløper i februar 2018.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Gasellevinner i Rogaland: – Kineserne er store kunder
- Vi så etterspørselen i markedet etter norske kosttilskudd, blant annet fra kineserne, forteller Arve Høgemark i Biopharma.
02:17
Publisert: