– Det er bare ett ord for dette: Det er helt, helt uakseptabelt. Dette er snakk om skattebetalernes penger. Som stortingsrepresentant skal man være utrolig nøye i alt man gjør når man får refundert penger, sier parlamentarisk leder Hans Andreas Limi i Fremskrittspartiet (Frp) til DN.

Onsdag avslørte Aftenposten at stortingsrepresentant Mazyar Keshvari i partiet har levert en rekke fiktive reiseregninger. Siden 2016 har Stortinget utbetalt penger til politikeren for å dekke reiser som ikke har funnet sted, ifølge avisen.

Aftenposten skriver at Keshvari har levert reiseregninger for en halv million kroner siden november 2016. Totalt er det levert regninger for 290.000 kroner som ikke er dokumentert. Foreløpig har Aftenposten dokumentert at han har fått utbetalt 36.000 kroner for reiser i tidsperioder han har befunnet seg på hjemstedet i Oslo.

Får konsekvenser

Partileder Siv Jensen i Frp var ikke tilgjengelig for en kommentar onsdag kveld, mens Limi forteller at handlingene kommer til å få konsekvenser for stortingsrepresentanten.

– Dette får nok noen konsekvenser. I første omgang er dette et forhold mellom ham og Stortinget. Det er Stortinget som må vurdere hvilke skritt de skal gå til. Om det får noen andre konsekvenser rent partimessig har vi ikke tatt stilling til ennå. Det blir en partisak, sier han.

Den parlamentariske nestlederen understreker at de er opptatt av å ta vare på Keshvari, og at politikeren nå følges opp av partiet.

Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi reagerer på Keshvaris fiktive reiser.
Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi reagerer på Keshvaris fiktive reiser. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

– Det er ganske tøft nå som dette blir offentlig. Vi kommer til å ta vare på han som en kollega.

– Det som har skjedd er uakseptabelt, men samtidig vil jeg si at jeg er glad for at Mazyar har tatt kontakt med stortingsadministrasjonen for å rydde opp i dette. Han erkjenner at det er blitt begått feil og vil betale tilbake.

Limi forteller at det ble tatt initiativ til møte i går kveld, og at partene nå skal gå gjennom hvor stort omfanget er.

Vil finne frem til riktig beløp

Keshvari har vært sykmeldt siden 9. oktober. Advokaten hans Arve Lønnum forteller at han beklager handlingene, og vil nå finne ut hvor stort beløp det er snakk om og betale tilbake det han skylder.

– Har Keshvari reflektert over fremtiden sin i partiet?

– Det kan jeg ikke svare på. Dette er et advokatoppdrag, og jeg holder meg utenfor det partimessige. Hans fokus er å finne frem til det beløpet han har fått for mye sammen med Stortinget.

– Har han forklart bakgrunnen for handlingene?

– Det kan jeg ikke si noe om, men jeg oppfordrer til å ikke trekke forhåndskonklusjoner, sier han.

Lønnum har også sendt følgende uttalelse på vegne av Keshvari til DN og flere andre medier:

«Ved en rekke anledninger har han levert feil reiseregninger til Stortingets administrasjon, og fått utbetalt penger han ikke skulle fått. Han vil ikke gjøre noe forsøk på å forsvare og bortforklare dette og gir en uforbeholden unnskyldning. Han innser det han har gjort er uakseptabelt og er svært preget av dette. Han beklager dypt overfor både partikolleger, kolleger på Stortinget, velgere og skattebetalere for feilene han har begått og misbruket av tilliten han har fått.»(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Den norske matskatten
Slik lager du natronkaker
02:30
Publisert: