Tirsdag ble det kjent at Venstre og KrF sikrer ordningen videre liv. Ifølge VG lover Følsvik å kjempe imot ordningen helt til den er fjernet. 

Hun raser mot støttepartienes avgjørelse.

– Både Sveinung Rotevatn i Venstre og Geir Bekkevold i KrF må jo kjenne litt på samvittigheten når man hestehandler rettsløse filippinske jenter. Det er uverdig, sier Følsvik.

Vanskelig å ta alvorlig

Rotevatn sier Følsviks utsagn er på et så lavt nivå at han har problemer med å ta henne alvorlig. Han påpeker at Venstre har fremmet flere forslag for å stramme inn den omdiskuterte ordningen.

– I stedet for å angripe Venstre bør Følsvik få sine partifeller i Ap til å stemme for disse forslagene, så vi faktisk kan få gjort noe med problemet, i stedet for å drive valgkamp.

Flere partier er kritiske til au pair-ordningen, og landsmøtene til både Arbeiderpartiet og SV vedtok denne våren at de vil avvikle den. Det ønsker også Senterpartiet.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Derfor beundrer Jens drittsekken Francis Underwood
Jens Stoltenberg forklarer hvorfor han elsker maktsyke Francis Underwood i den amerikanske serien House of Cards.
01:30
Publisert: