For å sikre dette foreslår regjeringen nå å stanse utenlandsk pengespillreklame som formidles på TV, både lineært og via strømmetjenester, påpeker Trine Skei Grande i en pressemelding.

Nærmere 500 millioner reklamekroner er i spill når et nytt lovforslag skal ut på høring i løpet av de neste ukene. Regjeringen vil forby pengespillreklame på tv – også for Discovery og Nent-gruppens kanaler, som sendes fra utlandet.

– Dette er et verdivalg. Vi ønsker å lytte til alle de som sliter med spilleproblemer og mener dette hensynet må veie tyngre enn eventuelle økonomiske konsekvenser, sier Grande.

Slik bestemmelsene er i dag, så kan ikke pengespillovgivningen brukes til å håndheve markedsføringsforbudet overfor utenlandske aktører. Derfor foreslås det en ny bestemmelse i kringkastingsloven.

Kulturdepartementet vil sikre Medietilsynet hjemmel til å gi pålegg om å hindre eller vanskeliggjøre tilgangen til markedsføringen overfor tv-distributører eller bredbåndsleverandører.

I pressemeldingen heter det også at Kulturdepartementet vil be Lotteritilsynet om å utrede et forslag om såkalt DNS-varsling, som vil sikre at brukere som går inn på nettsidene til utenlandske pengespillselskaper informeres om at disse spillene ikke er lovlige i Norge.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

I denne pressekonferansen offentliggjør PST at justisministerens samboer er siktet
05:42
Publisert: