Innovasjon Norge opplyser at NTNU-rektor Gunnar Bovim er ny styreleder i Innovasjon Norge. I tillegge et det gjort flere andre endringer i styret. Statoil-topp Eirik Wærness, tidligere finansminister Sigbjørn Johnsen og Nordlaks-direktør Merete Nygaard Kristiansen kommer også inn.

Endringene gjøres etter forslag fra valgkomiteen ledet av Ingelise Arntsen. Hele styre i Innovasjon Norge er på valg annethvert år.

– Innovasjon Norge er statens og fylkeskommunenes viktigste virkemiddel for næringsutvikling i hele landet. Hver dag jobber rundt 700 Innovasjon Norge-ansatte over hele landet og i tretti land for å bistå innovative og nyskapende bedrifter og næringsmiljøer. Dette arbeidet er viktig for videreutvikling av kunnskapstriangelet vårt; utdanning, forskning og innovasjon, og jeg ser virkelig frem til å bidra i et selskap med et så spennende mandat, sier Gunnar Bovim, ny styreleder i Innovasjon Norge.

Trakk seg

Det er snaue to måneder siden Per Otto Dyb trakk seg i protest som styreleder for Innovasjon Norge. Først over en måned senere hadde valgkomiteen sin erstatter i NTNU-rektor Gunnar Bovim.

Dyb har begrunnet fratredelsen med at næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) hindret ham fra å ta opp ansettelsesforholdet til administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i styret. Dette har Isaksen benektet i flere omganger.

Dyb kritiserte Traaseth kraftig i en epost til valgkomiteen da han trakk seg. Han skrev at styret har sett hvordan hun skaper konflikt og splid. Senere har styret uttrykt sin tillit til Traaseth. Samtidig har DN kunnet fortelle hvordan misnøye med Traaseth i flere sektorer har vært et tema på styremøter i selskapet. (Vilkår)

Slik blir du en raskere løper
Trener du mot en 10 kilometer, en maraton, eller vil du bare bli en bedre løper? Advokatfullmektig og tidligere mellom- og langdistanseløper Ingeborg Kristine Lind gir deg sine tips til styrkeøvelser og treningsøkter.
04:10
Publisert: