I statsråd på mandag ble fiskeriminister Per Sandberg erstattet av Fremskrittspartiets tidligere parlamentariske leder, Harald Tom Nesvik.

Dette fikk DN, og flere andre medier, bekreftet tidligere på dagen.

Veteran på Stortinget

Nesvik satt på Stortinget for Fremskrittspartiet fra 1997 til 2017, og var i den siste perioden parlamentarisk leder for partiet. Han jobber i dag hos brønnbåtselskapet Sølvtrans, og skulle egentlig ha blitt fylkesmann fra 2019. Dette har han imidlertid takket nei til.

Den kommende statsråden startet som lokalpolitiker for Fremskrittspartiet i hjembyen Ålesund, der han satt i bystyret i over 20 år. På Stortinget markerte han seg som helsepolitiker og leder av helse- og omsorgskomiteen. Han var i tillegg nestleder i næringskomiteen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik finner han den neste norske verdensstjernen
Utenlandske musikkpromotører jobber backstage på Øya for å finne den neste store stjernen de kan sette på sin egen scene.
01:59
Publisert: