Mandag gikk Per Sandberg (Frp) av som fiskeriminister og Frp-nestleder etter å ha brutt en rekke sikkerhetsregler. Han varslet da at han ville møte pressen dagen etter.

– Dere skal få svar på alle spørsmål, sa han.

Tirsdag kveld møtte han pressen på et arrangement i Arendal i regi av pr-byrået Gambit. Her ble han intervjuet av hans tidligere rådgiver André Kolve, som siden i fjor har jobbet for byrået.

Kolve jobbet tett med toppolitikere i Frp som Sandberg, Anders Anundsen og Siv Jensen da han var i partiet. Også Stein Kåre Kristiansen i Gambit, som er tidligere politisk redaktør i TV 2, deltok på seansen.

Etter den halvtime lange seansen med pr-rådgiverne, ble pressen gitt anledning til å stille et par spørsmål fra hvert medium.

Gambit-sjefen: Invitert som gjest for lenge siden

Gambit H+Ks administrerende direktør, Henrik Halvorsen, sto selv bakerst i lokalet under seansen med Sandberg og Letnes.

Gambit-sjef Henrik Halvorsen. Bildet er tatt tidligere i sommer.
Gambit-sjef Henrik Halvorsen. Bildet er tatt tidligere i sommer. (Foto: Sondre Transeth)

– Vi jobber hverken for Sandberg eller for politiske partier, sier han.

Ifølge Halvorsen var det planlagt for lenge siden at Sandberg skulle delta som gjest på pr-byråets Arendalsuka-arrangement og bli intervjuet av de to pr-rådgiverne Kolve og Kristiansen.

– Så skjedde det ulike ting som endret forutsetningene, men Sandberg valgte å komme og holde sin avtale som gjest, sier han.

– Sandberg ble intervjuet av en tidligere rådgiver. Hva tenker dere om det?

– Det er ingen kobling mellom Sandberg og Kolve i dag, utover at de selvfølgelig kjenner hverandre fra tidligere. Sekvensen var god og det var kritiske spørsmål, sier Halvorsen.

Halvorsen sier at det aldri har vært slik at Gambit har lagt opp til en pressekonferanse der Sandberg skulle svare på spørsmål fra pressen i plenum.

– Han var invitert som en gjest i programmet. For Sandberg var det naturlig å da gjøre en-til-en-intervjuer med pressen i etterkant, sier Halvorsen.

Ville dratt til Iran uansett

Det har stormet rundt Sandberg siden det ble kjent at han reiste på ferie til Iran i juli med sin nye kjæreste Bahareh Letnes, og det ble kjent flere brutt på sikkerhetsreglene for reise til risikoland. Sandberg reiste uten å varsle Statsministerens kontor i forkant, og han tok med seg jobbtelefonen til landet.

– Selv om jeg hadde fulgte alle sikkerhetsrutiner med varsling og telefon og alt så er det ingen som kunne ha hindret meg fra å reise på ferie til Iran. Selv ikke statsministeren, sa Sandberg i Arendal tirsdag kveld.

Han gikk kraftig ut mot mediedekningen av kjæresten.

– Dere har nærmest henrettet denne kvinnen, sa han og gjentok muligheten for søksmål.

Snakket ut i Dagbladet

Tidligere på dagen snakket Sandberg ut i et intervju med Dagbladet. I intervjuet tar han et oppgjør med både partikolleger og pressedekningen av ham og kjæresten Bahareh Letnes.

Han svarer bekreftende til Dagbladet på spørsmål om andre i Fremskrittspartiet har «gått bak ryggen» hans.

– Ja, absolutt, jeg lider ikke av noen hevngjerrighet, men vi skal sette ned våre ord på et papir, som er fakta, sier Sandberg til avisen.

Han navngi imidlertid ikke noen partikolleger. De to forteller at de skal skrive en bok om saken.

Under seansen i Arendal tirsdag kveld utpekte Sandberg blant andre Christian Tybring-Gjedde, som har vært svært kritisk til Sandberg.

Mye ondskap

I intervjuet med Dagbladet sier Sandberg at hverken han eller Letnes er «mainstream», og viser til aldersforskjellen og til at han var nestleder i Frp og statsråd og hun er innvandrer fra Iran.

– Men jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at det var så mye ondskap og fordommer i det norske folk. Og i hvert fall ikke hos NRK, TV 2 og andre medier, sier han til avisen.

Mye i mediedekningen har vært usant, ifølge den tidligere statsråden. Paret utelukker ikke rettslige skritt mot flere medier, opplyser Sandberg.

– Det er i flere uker systematisk spredt løgn og grove usanne påstander om oss. Senest i dag. Mediene skjuler seg bak «sikre kilder» og anonyme toppdiplomater. Totalt ubrukelige og tidligere pensjonerte etterretningsoffiserer og etterretningssjefer som uttaler seg om ting de ikke har greie på, sier han til Dagbladet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik når du gjennom til toppene: – Det er lov her, så benytt mulighetene
Her gir Arendalsuke-veteranen sine beste tips
01:24
Publisert: