Det forteller 56-åringen i et intervju med Finansavisen tirsdag. I juni gjorde fiskeriministeren det kjent at han ikke ville stille til gjenvalg på Stortinget ved valget i 2017.

– Jeg skulle gjerne ha jobbet utenfor landet i en eller annen kontekst. Etter 20 år i politikken er det mange ting jeg kunne ha gjort. Det kan være barne- og ungdomsarbeid, en jobb i diplomatiet eller en jobb i sjømatrådet. Hva kan være artigere enn å snakke fram norsk sjømat hvis jeg måtte gå av som fiskeriminister, sier han til avisen.

Han mener han har handlet diplomatisk og handlekraftig under kontroversene han har stått sentralt i som statsråd, noe han vil videreføre i sin neste jobb.

– Diplomatiet må også vise handlekraft og ha evnen til å sette skapet på plass, sier han, og viser til en rekke internasjonale oppdrag han har hatt, blant annet i Iran. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.