Å holde seg med spinndoktorer som ikke har helt oversikt over Den politiske situasjonen er høyrisikabelt. Det har den siste ukens hendelser vist til fulle!

For nå har det kokt bra. Aller mest på grunn av en triggerhappy statssekretær ved Statsministerens kontor (SMK). Hans bidrag til planting av Moldeordførerens angrep på Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i VG, kom ytterst ubeleilig for regjeringen.

Landsforeldre Erna og Bent er avhengige av alles tillit. En spinndoktor som i stedet ypper til strid mellom by og land hjelper ikke til. Til alt overmål kom det drøye angrepet fra Moldeordføreren akkurat idet regjeringen bestemte at Oslo skulle få flere vaksiner enn resten av landet.

Bakom misèren ligger dype konfliktlinjer mellom nettopp distrikter og hovedstad, Høyre og Arbeiderpartiet, Erna Solberg og Raymond Johansen. Og i tillegg reises spørsmålet om hvordan ledelse utøves på SMK. Har spinndoktoren hatt grunn til å tro at denne typen saker var velkomment?

Her finner du lenken til episoden på Spotify.

Her finner du lenken til episoden på Apple Podcasts.

Eller søk opp «Den politiske situasjonen» der hvor du foretrekker å lytte til podkast. Ikke glem å abonnere, da.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.