Natt til søndag 3. februar ble stortingsrepresentant Mazyar Keshvari arrestert av politiet i sin egen bolig i Rælingen i Akershus. Han er siktet for grove trusler, og i forbindelse med pågripelsen gjorde politiet beslag av flere våpen. Keshvari ble løslatt fra politiarresten etter i underkant av et døgn.

Etter det DN kjenner til har politiet et lydopptak av en krangel mellom Keshvari og den fornærmede kvinnen i saken.

Det var NRK som først rapporterte om opptaket, og at Keshvari blant annet skal ha uttalt at de to skal leke russisk rulett, etterfulgt av det som skal være flere klikkelyder fra et skytevåpen. Dette får DN bekreftet. DN får også opplyst at Keshvari skal ha gjort et poeng overfor kvinnen at han hadde flere våpen.

Etter det DN kjenner til var det den fornærmede i saken som tok opptaket av de to, som politiet fikk tak i kort tid etter hendelsen.

Politiet: Stemmer at det er lydopptak

Påtaleansvarlig Hilde Bøch Høyer bekrefter overfor DN at et lydopptak er en del av etterforskningen.

– Det stemmer at det finnes et lydopptak i saken.

– Er det fra hendelsen?

– Vi er under etterforskning, og har ikke avhørt ferdig. Så jeg går ikke mer inn på hva det lydopptaket inneholder, sier hun.

DN har også vært i kontakt med den fornærmede kvinnens bistandsadvokat, Marte Svarstad Brodtkorb. Hun vil ikke si noe om lydopptaket:

– Vi vurderer bevisene som sjeldent gode og bekrefter en alvorlig sak. Det er det jeg kan si, sier Brodtkorb.

Keshvari har ikke erkjent straffskyld for grove trusler.

Advokaten vil ikke kommentere

DN har vært i kontakt med Keshvaris advokat, Bjørn Stordrange.

– Mitt eneste svar er at Keshvari er sykmeldt og innlagt til behandling. Hverken han eller jeg vil kommentere noen sider av saken nå, sier han.

Keshvari er også siktet for bedrageri, etter at Aftenposten i fjor skrev at han har levert udokumenterte reiseregninger.

Han har vært stortingsrepresentant siden 2013, og er Frps tredjekandidat fra Oslo. Han er vara for partileder og finansminister Siv Jensen mens hun er i regjering. Frem til saken i Aftenposten var han også fylkesleder for Frp i Oslo. Mens Keshvari er sykmeldt, er det tidligere partileder Carl I. Hagen som møter på Stortinget. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Tilbyr gratis Trump- og Kim Jong-un-frisyrer
Før neste toppmøte mellom Donald Trump og Kim Jong-un tilbyr en frisør i Hanoi gratis time til dobbeltgjengere av de to statslederne. Sjekk likhetene her.
00:59
Publisert: