For å importere politihunder til Norge må Politihøgskolen ha dispensasjon fra Mattilsynet. Den siste dispensasjonen utløp 27. desember 2014, men siden den gang har 14 valper likevel blitt hentet til Norge, skriver Politiforum.

– Det er beklagelig at vi har importert hunder uten de nødvendige papirene i orden. Vi er politi og skal følge lover og regler, sier Siw Hansen Thokle, leder for etter- og videreutdanning ved Politihøgskolen.

Regiondirektør i Mattilsynet i Oslo, Akershus og Østfold, Karina Kaupang, sier at de har bedt om ytterligere informasjon om de importerte hundene.

– Vi samler så mye informasjon som mulig for å gjøre en vurdering. Vi har ikke falt ned på om og hvordan vi eventuelt vil reagere.

Spesialenheten for politisaker skal vurdere om de skal gå inn i saken.

Tre av de ulovlig importerte hundene er blitt returnert til Danmark for vaksinasjon. De resterende elleve har vært i landet i minst et halvt år og er derfor utenfor smittefare og trenger ikke vaksinasjon. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.