AUF-leder Ina Libak talte moderpartiet midt imot da hun holdt appell på en markering for norsk tilslutning til atomvåpenforbudet i Oslo tirsdag.

– Det at den norske regjeringen, sammen med Arbeiderpartiet, ikke ser ut til å forstå at atomvåpenforbudet finnes, er det verste. Det å ikke ta stilling er ingen nøytral posisjon nå, sa Libak.

Hun slo fast at det er helt uaktuelt for AUF at Norge skal være en del av et mindretall i verden som legitimerer atomvåpen.

– Det er ikke Norges jobb å skjerme atomvåpenstatene fra ubehagelig diplomatisk press. Det er Norges fordømte plikt å støtte opp under en sterkere norm mot atomvåpen, sa Libak.

Knapt 100 mennesker hadde tirsdag morgen møtt opp foran Stortinget for å høre appeller fra blant andre SV-leder Audun Lysbakken og generalsekretær Henriette Westhrin i Norsk Folkehjelp.

Stortinget vender, med Arbeiderpartiets støtte, tirsdag tommelen ned for norsk tilslutning til forbudstraktaten.

Det var Leger mot atomvåpen og Den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen (ICAN) i Norge som arrangerte markeringen.

– Har du en kommentar til politietterforskningen av Tidal, Nicki?
Slik gikk det da DN spurte superstjernen Nicki Minaj om Tidal-avsløringene.
01:04
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.