– Vi har hatt et møte, og skal ha et nytt møte senere i dag, sier fylkessekretær Pål Sture Nilsen til DN.

Han bekrefter at fylkeslaget skal vurdere hvorvidt de nyeste innstillingene rundt Giske skal bli stående eller ikke. Fredag morgen hadde valgkomitéen i Trøndelag et telefonmøte om saken, før de senere samme dag skal møtes på nytt. Møtet skal holdes klokken 14 på Stortinget.

Flere medier skriver at valgkomitéen allerede har bestemt seg for Giskes politiske skjebne. Det avviser komitéleder Jorodd Asphjell i en sms til DN.

Den tidligere Ap-nestlederen og statsråden ble onsdag innstilt som styremedlem i fylkeslaget, samt som medlem av arbeidsutvalget. Det ble knyttet stor spenning til hva slags potensielle verv Giske ville få, et år etter at partiet slo fast at han hadde brutt retningslinjene for seksuell trakassering.

Jorodd Asphjell om barbesøket med Giske
04:19
Publisert:

Giske hadde selv uttrykt ønske om å bli nestleder i fylkeslaget, men ble i stedet innstilt til to andre verv.

Selv om det er valgkomitéen som innstiller til tillitsverv, er det årsmøtet i Trøndelag Ap 2. og 3. mars som avgjør.

Video skapte storm

Dagen etter fylkeslagsmøtet i Trøndelag ble det spredt en video av Giske fra et utested i Oslo i helgen, dansende med en ung kvinne. Nestleder Knut Sandli i Fagforbundet Sykehus og helse Oslo har levert inn en bekymringsmelding på bakgrunn av videoen.

Kvinnen i videoen er medlem i foreningen, men mener at det var en hyggelig tone under møtet med Giske. DN kjenner identiteten til kvinnen, men ikke har lykkes med å få en kommentar fra henne.

Pål Sture Nilsen vil ikke si noe om hva som ble sagt under det første møtet, eller om de fylkeslaget selv har vært i kontakt med Giske etter at videoen ble kjent.

Trine Reitan (Ap).
Trine Reitan (Ap). (Foto: Verdal kommune)

Valgkomitémedlem Trine Reitan håper valgkomitéen kommer til enighet fredag.

– Hvordan opplevde du møtet i morges?

– Det var preget av oppgitthet, svarer Reitan.

– Hva synes du om videoen?

– Ut i fra fra hva kvinnen har sagt, så kan den ha bli tatt ut av sin sammenheng. Men jeg synes Giske setter seg selv i en dårlig situasjon, sier hun.

Reitan er blant dem som ikke synes Giske skal skal ha en plass i styret.

–Jeg mener det er for tidlig, sier hun.

AUF innkaller også

Trøndelag AUF har også varslet at de vil ha møte om saken fredag.

– Jeg har innkalt til ekstraordinært fylkesstyremøte i morgen kveld, fordi jeg mener dette er en sak vi må diskutere, sier leder i Trøndelag AUF Håkon Einarsve i en SMS til Trønder-Avisa like før midnatt torsdag, melder NTB.

Trond Giske reagert kraftig på medieoppslagene via et Facebook-innlegg fredag. Samtidig skriver han at det lureste hadde vært å ikke være på utestedet i det hele tatt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Derfor vil ikke Giske innrømme at Støre ba ham gå
Kjetil B. Alstadheim, politisk redaktør i DN, kommenterer kampen om sannheten, som har oppstått etter at Trond Giske trakk seg som Arbeiderpartiets nestleder.
01:48
Publisert: