– Vi kan ikke akseptere at norske skattepenger skal brukes på bistand til homohatere. Vi må tørre å reagere som Danmark, sier Frps Silje Hjemdal.

Torsdag ble det kjent at Danmark holder tilbake 65 millioner danske kroner i støtte til Tanzania. Reaksjonen kommer etter at en kommissær i Tanzania oppfordret folk til å angi homoseksuelle slik at de kunne bli fengslet.

– Norge bør følge Danmarks eksempel og stå opp for menneskerettighetene, sier Silje Hjemdal til NTB.

Hjemdal sitter i familie- og kulturkomiteen på Stortinget.

– De homofile i Tanzania lever nå i frykt for vold og angiveri, og i fengselet oppfordres det til å voldta dem. Dette er rett og slett middelalderske tilstander. Utviklingsminister Nikolai Astrup (H) bør følge sin danske kollegas eksempel og revurdere Norges engasjement i Tanzania, sier Hjemdal.

Hun peker på at Astrup har advart om at bistandskutt kan ramme feil og gjøre situasjonen verre.

– Bistandskutt er ubehagelig, men nå har vi anledning til å se på hvordan Danmark har reagert og sikte oss inn på bistandskutt som rammer der de skal. Vi ønsker at situasjonen skal bli bedre, ikke verre, sier Hjemdal.

Også Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk har tidligere tatt til orde for at Norge bør stanse bistanden på 374 millioner kroner til landet.

Homofili er ulovlig i Tanzania i henhold til lover som stammer fra tiden da landet var en britisk koloni. Seksuelle handlinger mellom menn har en strafferamme på livsvarig fengsel.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Til helvete med bolighaiene
Egil Kolstø (77) synger om Ivar Tollefsen, den største boligeieren i hovedstaden etter Oslo kommune. — Vi kan ikke ha kalde haier, dersom vi ønsker et varmere samfunn.
03:06
Publisert: