Tidligere støvsuger- og sminkeproduktselger Peder W. Egseth slutter som Høyres pressesjef i desember.

Den siste måneden er han blitt mest kjent for å ha hatt dialog med Kjell Ingolf Ropstad i forkant av at KrF-nestlederen utfordret Erna Solberg og Jonas Gahr Støre om abort.

Egseth ble først anklaget for å ha planlagt utspillet til Ropstad, som raskt ble fulgt opp av et positivt svar fra Erna Solberg - som Ropstad ønsker regjeringssamarbeid med. Egseth avviser at den oppmerksomheten er årsaken til at han slutter.

– Jeg sa opp i god tid før Knut Arild annonserte sitt retningsvalg og NRK publiserte sin artikkel om et helt ordinært møte mellom blant annet Ropstad og meg. God kontakt med de andre partiene på Stortinget er en forutsetning for å kunne gjøre en god jobb som pressesjef, sier Egseth.

Ikke vits å henge med hodet

Egseth var blant annet politisk rådgiver for utenriksminister Børge Brende før han i januar 2017 ble pressesjef og spinndoktor for Høyre. Da overtok han etter Odd Hoen Sevje, som gikk fra jobben som Høyre-pressesjef til Erna Solbergs rådgiver.

I desember starter han som politisk seniorrådgiver i Norsk olje og gass, som ledes av Ap-veteranen Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

– Etter fem gode år i Høyre og med et historisk gjenvalg av Erna Solberg som statsminister, var det på tide å se seg etter noe nytt. Jeg har jobbet med energisektoren både i Danske Bank og nå sist i Høyre. Derfor var det naturlig å takke ja til et godt tilbud fra Norsk olje og gass, sier Egseth.

– Hva har du lært av jobben som spinndoktor?

– Det er ikke vits å henge med hodet hvis du står med dritt opp til halsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs kommentator: –Derfor er akkurat dette krigsskipet så viktig for Norges forsvarsevne
01:00
Publisert: