– Arbeiderpartiet og Senterpartiet er enige om at vi kan danne regjering.

Det sier Arbeiderpartiet-leder Jonas Gahr Støre under et pressetreff på Hurdalsjøen Hotell fredag ettermiddag.

Støre legger til at de to partiene vil danne regjering torsdag 14. oktober og presentere sin politikk dagen før.

– Vi har avsluttet mange dagers tøff arbeidsøkt. Det har vært mange timers arbeid. Det første vi kan slå fast er at vi er enig om at vi kan danne regjering. Vi har forhandlet oss gjennom alle hovedspørsmål og kommet frem til gode løsninger. Det er en konklusjon fredags ettermiddag, sier Støre.

Starter på onsdag

Statsbudsjettet legges frem tirsdag, og det ventes at statsminister Erna Solberg melder regjeringens avgang kort tid etter det.

– Vi har tenkt at mandag samles Stortinget høytidelig. Tirsdag legger Erna Solberg frem statsbudsjettet. Vi har respekt for det. Hvis vi har mål om å ta over torsdag, kan vi legge frem vår politikk onsdag, sier Støre.

– Ting skal skje på en ryddig og ordentlig måte. Dagens regjering skal få avslutte sin arbeidsøkt. Vår arbeidsøkt startet på onsdag, sier Vedum.

Det gjenstår fortsatt detaljer i arbeidet med regjeringsplattformen. Den nye regjeringen mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil bli en mindretallsregjering med støtte fra 76 av 185 stortingsmandater.

Vedum: – Et solid dokument

Vedum kaller regjeringsplattformen de to partiene har forhandlet frem et solid dokument for å utvikle hele Norge.

– Vi har jobbet oss gjennom ting og tenkt: Hvordan kan vi utvikle alle deler av landet, ha tjenester nær folk, få ned forskjellene, bruke naturressursene til å skape arbeidsplasser og hvordan miksen av Sp og Ap kan være en god plattform for hvordan Norge skal styres de neste fire årene, sa Vedum da han og Ap-leder Jonas Gahr Støre møtte pressen fredag ettermiddag.

Vedum vil likevel ikke svare på konkrete spørsmål om hvordan regjeringen vil se ut eller hva som vil skje med storfylket Viken.

Vedum kaller forhandlingene «en god arbeidsøkt», og han sier at det er veldig tilfredsstillende å ha landet forhandlingene på en god måte.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.