– Det er tredje dagen min foreløpig, så det har vært hektisk, moro og utfordrende. Jeg ser bare frem til fortsettelsen, sier Harald Tom Nesvik (Frp).

Han er på vei ut av DN-teltet etter en debatt om fremtidens sjømatnæring torsdag morgen, der forgjengeren Per Sandberg etter planen skulle deltatt.

Slik ble det ikke. Mandag trakk Sandberg seg som statsråd i lys av saken om hans omstridte ferietur til Iran, samt det han beskriver som «private kamper».

Sandberg har fått mye oppmerksomhet i Arendal, særlig da han snakket ut på en seanse arrangert av et pr-byrå tirsdag til et stort presseoppbud. I høst kommer det en bok fra ham og kjæresten Bahareh Letnes.

«Ikke parlamentarisk praksis»

Nesvik ønsker ikke å kommentere hvordan det har vært å ta over en statsrådspost på denne måten eller om det er viktig med ro i partirekkene fremover. Han har tidligere sagt til NTB at han ikke synes Sandbergs presseseanse i Arendal var «parlamentarisk praksis».

– Jeg forholder meg ikke til bakgrunnen for at jeg tiltrådte. Jeg forholder meg til at jeg skal jobbe fremover med verdens mest fantastiske næring, sier Nesvik til DN.

– Kommer du til å lese Sandbergs bok?

– Det har jeg ingen kommentar til, og det vet du.

– På hvilken måte vil du bli en annerledes fiskeriminister enn Per Sandberg?

– Forskjellen mellom meg og Per Sandberg er cirka én meter og 40 kilo. Jeg regner med at det går bra, svarer statsråden.

«Tidenes beste fiskeriminister»

Da Nesvik fikk nøkkelen til fiskeriministerens kontor av Sandberg mandag, nektet han å svare på alle spørsmål som dreide seg om omstendighetene rundt Sandbergs avgang.

– Jeg skal sette i gang med arbeidet jeg akkurat er utnevnt til. Min oppgave er å sørge for at vi har gode rammevilkår for at næringen skal vokse, sa Nesvik, som er tidligere parlamentarisk leder i Frp.

Nesvik kalte Sandberg «den beste fiskeriministeren Norge noen gang» under nøkkeloverrekkelsen.

Før han ble utnevnt uttrykte administrerende direktør Steinar Eliassen i Norfra – en av Norges største fiskerier – bekymring for at Nesvik skulle bli ny fiskeriminister på grunn av hans bakgrunn i oppdrettsnæringen.

Nesvik er utdannet i markedsføring for fiskeri og jobber som kommunikasjonssjef for brønnbåtrederiet Sølvtrans, som transporterer laks for oppdrettsnæringen.

Nesvik mente det ikke var noen grunn til bekymring.

– For det første visste jeg ikke at jeg kom fra oppdrettsnæringen. Jeg har jobbet med kommunikasjon. Jeg kommer ikke fra oppdrettsnæringen. Jeg har jobbet 20 år i politikken. Jeg tror ikke han skal frykte det, sa han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bahareh Letnes: – Per er arbeidsledig. Hva skal jeg med Per da, hvis jeg er spion?
Her er noe av det som ble sagt under Per Sandberg og Bahareh Letnes’ opptreden under Arendalsuka tirsdag.
02:31
Publisert: