Siden i sommer har tre utvalg vært i sving med å finne nye toppsjefer til Akershus, Østfold og Buskerud, som skal gjenoppstå som fylke. Til sammen er det avholdt mer enn 30 møter. Det har ikke vært billig.

Ansettelsesutvalget i Buskerud har siden juni hatt 16 møter. Den tidligere Drammen-ordføreren Tore Opdal Hansen, var møteleder i ansettelsesutvalget og får dobbel godtgjøring: 7.300 kroner per møte. Han er enig i at det er godt betalt.

– Ja, jeg synes at det er forferdelig mye. Det er veldig, veldig mye, sier Hansen, som er nestleder i Høyres fylkestingsgruppe i Viken, til NRK.

Etter 16 møter har fylkespolitikeren krav på 117.000 kroner på toppen av millioninntekten han allerede har, men han avviser at penger har vært et motiv.

– Vi har ikke hatt godtgjøring i tankene i hele tatt. Det vi har tenkt på har vært å gjøre en god og grundig jobb.

I utvalget hadde Opdal Hansen med seg Bjørn Tore Ødegården (Ap) og Christina Mørkve (H), som hver får 58.000 kroner for innsatsen.

I en oversikt som NRK har fått fra Viken fylkeskommune går det fram at over halvparten av møtene var videomøter, og var satt opp med en lengde på én time(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.