I «Mitt regjeringstips», en slags Premier League Fantasy for norsk politikk, har DNs lesere tippet hvem som blir statsråder i den nye regjeringen.

Vi må vente helt til torsdag før Jonas Gahr Støre tar med seg det nye mannskapet ut på slottsplassen. I mellomtiden er det lov å gjette. Her er DN-lesernes stalltips.

Statsminister Støre

Det overrasker ingen at 95 prosent tror Jonas Gahr Støre blir statsminister. Helt trygge er leserne likevel ikke på at det blir slik. Om forbeholdet stammer fra en er en lojal gjeng Senterpartister som har valgt Trygve Slagsvold Vedum på topp vites ikke, men vi registrer at det er tatt.

Og sistnevnte? Han blir kommunalminister, skal vi tro hele 41 prosent av leserne, mens han får med seg partiets parlamentariske leder, Marit Arnstad, til å styre pengesekken i Finansdepartementet.

Tre Ap-politikere er også tippet flest ganger til to posisjoner: Anette Trettebergstuen, Hadia Tajik og Bjørnar Skjæran. DNs lesere tror Trettebergstuen blir enten kulturminister eller barne- og likestillingsminister. Leserne er rimelig trygge på at Skjæran havner i Næringsdepartementet, men er delt i troen på om nestlederen blir næringsminister eller om han får junior-jobben i departementet: fiskeriminister.

35 prosent av leserne tror Tajik blir ny justisminister, mens drøyt 17 prosent tror hun skal bytte nøkkelkort med Torbjørn Røe Isaksen (H) i Arbeids- og sosialdepartementet.

Bankers som utenriksminister

Til tross for at hun stadig er nevnt som kandidat til den prestisjefylte jobben som kunnskapsminister, tror nesten annenhver DN-leser at Anniken Huitfeldt skal nyte drøyt 200 årlige reisedøgn som utenriksminister de neste fire årene.

Hennes argeste interne konkurrent til posten, Espen Barth Eide, blir klima- og miljøminister, skal vi tro leserne.

Hvem som blir kunnskapsminister er høyst usikkert, men ti prosent av stemmene sikret Ap-politiker Torstein Tvedt Solberg seieren blant DNs lesere. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.