På helgens landsmøte vedtok Venstre at partiet «vil jobbe for at klimaflyktninger kan oppnå flyktningstatus i Norge».

– Det er klart at om vi ikke får stoppet klimaendringene kommer vil til å se store folkeforflytninger. Det må vi diskutere i FN, vi må lage definisjoner, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til NTB. Hun er åpen for tanken, men påpeker at det ikke finnes noen definisjon på hva klimaflyktninger er.

Men vedtaket setter Venstre på kollisjonskurs med Frp. Sistnevntes innvandringspolitiske talsmann Jon Engen-Helgheim sier til Dagbladet at Venstre kan glemme å få gjennomslag i saken.

– Det er helt uaktuelt for Frp å i det hele tatt tenke i de baner som Venstre gjør nå. Det virker som om Venstre bare leter etter årsaker som kan gi flest mulig mennesker rett til opphold i Norge, sier han.

– Dårlig vær har vi alltid hatt, verden over. Du kan ikke komme til Norge bare fordi det er dårlig vær der du bor. Og jeg vil minne om at vi har dårlig vær og flom i Norge også, fortsetter han.

Han mener Venstres tilnærming er «diffus, urealistisk og hjerterå» og er glad de andre partiene ikke ligger på samme linje som Venstre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Så enkelt kapret DN Sophie Elises mobilnummer
Mobilkapring er den nye sikkerhetstrusselen, som kan frarøve deg ditt digitale liv og identitet.
03:19
Publisert: