Tidligere jordbærplukker og buekorpsmotstander Odd Hoen-Sevje sluttet som politisk rådgiver for statsminister Erna Solberg i desember etter ti år ved hennes side i ulike roller.

Like lang tid av sitt relativt korte liv brukte også Sigbjørn Aanes på arbeid for Høyre-lederen, før han i fjor ble partner i First House. Nå blir Hoen-Sevje og Aanes igjen makkere.

I First House gjenforenes Hoen-Sevje med Sigbjørn Aanes, statsministerens tidligere høyre hånd. Her er de to med Ketil Lindseth, som er fagansvarlig for politikk og samfunn i First House.
I First House gjenforenes Hoen-Sevje med Sigbjørn Aanes, statsministerens tidligere høyre hånd. Her er de to med Ketil Lindseth, som er fagansvarlig for politikk og samfunn i First House. (Foto: Mikaela Berg)

– Nå får vi to av landets beste fra den delen av politikken. Erfaringen fra Statsministerens kontor, noe av det mest krevende kommunikasjonsfaglig du kan tenke deg, er gull verdt for oss, sier Ketil Lindseth, partner med ansvar for politikk og analyse i First House.

Hoen-Sevje må riktnok belage seg på, i likhet med alle de andre tidligere statssekretærene og rådgiverne, å avstå fra å selge sine tjenester i noen karantenemåneder.

Samfunnsnytten

Tvitring er ikke en del av forbudet, og Hoen-Sevje ble av DN omtalt som SMK-sjefen på det mediet da han gikk av. Som hjemmeværende har han hatt ekstra god tvitretid – blant annet med tomlene på svensk politikk og venstresidens Venezuela-klemmer.

Med Aanes og et par andre overløpere fra Solberg-regjeringen på plass, var ikke valget av First House blant jobbtilbyderne det vanskeligste.

– Sigbjørn har jeg kjent i 13 år og jeg har god kjemi med de andre som er der. Når du kobler det med resten av godene, som spennende arbeidsoppgaver og inntrykket av selskapet, er dette det beste valget for meg, sier Hoen-Sevje.

– Som vi spurte Aanes, du kunne ikke ha valgt noe mer samfunnsnyttig?

– For oss som tror på markedet, er det å tilby tjenester som mange ønsker å benytte seg av absolutt samfunnsnyttig.

– Med den definisjonen er vel også prostitusjon samfunnsnyttig?

– Ha-ha, det er en sammenligning som får stå for din regning, sier Hoen-Sevje.

Standardsvaret

Hans tidligere sjef sliter for tiden med lavere oppslutning og kritikk for både økonomisk uansvarlighet og ettergivenhet for KrFs abortkrefter. Hoen-Sevje er sparsom med å gi Erna Solberg noen gratis råd.

– Standardsvaret her er at slike råd gir man ikke gjennom avisene. Det vi ser er at med KrF inne i regjeringen har frontene mellom regjeringen og opposisjonen blitt skarpere. Det blir spennende å se hvordan dette bærer frem mot valget. De borgerlige partiene har flest gjerdesittere, og husk at i april 2017 var det opplest og vedtatt at det ble regjeringsskifte, sier han.

Se hva Hoen-Sevje har På nattbordet: Eventyr for store og små

Ketil Lindseth avviser at rekrutteringen er et resultat av at byrået mistet Julian Farner-Calvert, da han nylig ble statssekretær for barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad.

– Det er kjempeartig at regjeringen ville ha en av våre ansatte. Det skjer ikke ofte og oppleves som en fjær i hatten for oss. Men vi ønsker oss uansett de beste hodene og ville ansatt Odd uansett, sier Lindseth.

1–1 mellom First og Kruse

Onsdag skrev DN at Siv Jensens spinndoktor Petter Tvedt gikk til First House-konkurrent Kruse Larsen.

– Så da står det 1–1 mellom dere?

– Nettopp, det viser vel at folk som har jobbet i politikken har gode forutsetninger for å bli kommunikasjonsrådgivere fordi de forstår samfunnsdynamikken og verdien av omdømmet til en merkevare, sier Lindseth.

En podkast om bløff, bil og børs!

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hva var oljeprisen sist Liverpool tok seriegull?
DN utfordret Liverpool-fan Eldar Sætre på historisk oljepris, navnebytte og kvartalstall
01:19
Publisert: