Pembroke Pines, Florida: Avlysningen skjer på et kritisk tidspunkt for demokraten.

Ikke bare viser ferske målinger jevnt løp mellom Clinton og Donald Trump, men tall fra opptellingen av forhåndsstemmer i Florida gir Trump et ørlite forsprang.

– Dette valget er langt fra over. Vi må få folk til å stemme. Sitter de hjemme, kan han vinne, sier partitopp Marc Stanley til DN.

Clinton-leieren varslet natt til søndag flere siste liten-stopp i stater som virket trygge, men som har havnet i spill den siste uken.

Men den viktigste av dem alle - Florida med 29 valgmannstemmer - må klare seg uten besøk fra hovedpersonen selv.

Clinton landet i solskinnsstaten lørdag for å gjøre et siste folkemøte før velgerne går til urnene tirsdag.

Men Clinton - med hes røst etter dager med tett program, deriblant et stjernespekket show i Ohio kvelden i forveien - rakk bare seks minutter før hun måtte løpe fra utendørsarrangementet nordøst for Miami.

– Gud velsigne dere! sa hun mens skyene åpnet seg.

Målet var å mobilisere velgere før forhåndsstemmingen avsluttes søndag. Og det trengs, ifølge lokale medier:

Så langt har republikanerne en ledelse på 1833 forhåndsstemmer i Florida, viser tall som delstatens valgstyre la frem fredag

På landsbasis har minst 41 millioner amerikanere i 48 stater avgitt stemme så langt i valget. Det er langt flere enn på samme tid for fire år siden, ifølge nyhetsbyrået AP.

Lørdag drev ordstyrer i Kongressen, Paul Ryan, valgkamp sammen med Trumps visepresidentkandidat Mike Pence.

Ryan, som er den mektigste republikaneren i Kongressen, har vært en av Trumps største kritikere. Lørdag ba han velgerne om å «komme hjem» til partiet og Trump.

Ekteparet Fran og Craig Davies fra Plantation i Florida lar seg ikke uroe.

– Jeg tror ikke det er så jevnt som republikanerne tror, sier ektemannen.

Paret, våte til huden etter troperegnet, er trofaste Clinton-supportere - som de fleste i dette området.

I Broward, kommunen hvor møtet fant sted, stemte to av tre velgere på Barack Obama i 2012.

Med en avstand på 1,2 prosentpoeng på snittberegningene fra Florida, trengs hver eneste stemme hvis Clinton skal bli USAs første kvinnelige president.

For fire år siden vant Obama med 73.200 stemmer i Florida, det jevneste resultatet i hele landet.

På landsbasis har Clinton økt avstanden til 1,7 prosentpoeng hos Real Clear Politics, mens Pollster, som bruker en annen beregningsmetode, gir henne et forsprang på 5,2 prosentpoeng.

Clinton har gjort 13 valgkampstopp i Florida siden hun vant nominasjonen i sommer, deriblant syv de siste to ukene.

Clinton-leiren mener seier her vil gjøre det tilnærmet umulig for Trump å bli president. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.