Rundt 70 personer møtte opp ved Oslo rådhus til Pegidas markering.

Gruppen fra Pegida (Patriotiske europeere mot islamiseringen av Vesten) gikk i tog tre runder rundt Oslo rådhus, enkelte med norske flagg. Samtidig møtte rundt 200 personer opp for å vise sin motstand til bevegelsen.

– Ingen rasister i våre gater

Blitz, Rødt og Antirasistisk Senter deltok i den ene, som gikk fra Youngstorget til Stortinget. I tillegg gikk Nye SOS Rasisme fra Nationaltheatret til rådhuset.

Motdemonstrantene ropte «Ingen støtte til Breiviks bønner» og «Ingen rasister i våre gater», og hadde bannere med påskriften «Nei til muslimhat».

– Jeg er her for å vise at ingen mennesker kan bli dømt på grunn av hudfarge eller religion. Og at vi ikke synes det er kult å ha rasister i gatene her, sier 23 år gamle Linda, som ikke ønsker å oppgi sitt etternavn.

Ikke tildekt

Max Hermansen, initiativtaker for Pegida, forsøkte å holde en kort appell da markeringen skulle begynne, men den ble overdøvet av ropene fra motdemonstrantene.

Hermansen fikk imidlertid gitt en klar beskjed til sine deltakere at de ikke fikk gå med tildekte ansikter. Flere fikk beskjed om å fjerne skjerf som dekket ansiktet.

Det var både sivilt og uniformert politi til stede, i tillegg til politihester- og hunder.

Ifølge politiet deltok 190 personer i Pegida-marsjen i Oslo forrige mandag. Initiativtaker Max Hermansen sa tidligere mandag til NTB at han håpet at 400 skulle delta denne gangen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.