– Det er et sikkert vårtegn fra Fremskrittspartiet at de snakker om innvandring eller bompenger, sier Raymond Johansen.

Han mener samferdselsminister Jan Georg Dale (Frp) varsel om innstramning av bruken av bompenger kun er et vitne om interne problemer i Fremskrittspartiet og i regjeringen. Han blåser av FrP-leder Siv Jensens virkelighetsbeskrivelse og krav om et krisemøte om bompenger.

– Dette vitner om en intern krise i Fremskrittspartiet foran høstens valg, sier Johansen.

Byrådslederen er ikke redd for at innstramningene fra regjeringen vil rokke ved bompengeplanene i Oslo og finansieringen av Oslopakke 3.

– Nei, dette tar vi med lave skuldre. Vi har tatt høyde for at bompengeinntektene i Oslo vil gå ned. Nå må vi bare sette oss ned sammen og finne en løsning, sier Johansen, og legger til at signalene blant annet fra Venstre i Oslo er positive.

Johansen minner om at Fremskrittspartiet har hatt både finansministeren og samferdselsministeren de siste seks årene. I denne perioden har bompengebetalingene økt fra åtte til 13 milliarder kroner, og antall veier med bompenger i juni økt fra 170 til 309.

Johansen kommer med et løfte til bilistene i Oslo, uansett finansiering av samferdsel i hovedstaden fremover.

– Det er uaktuelt å øke bompengesatsene generelt, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.