Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) møter pressen klokken 13:00 på Rådhuset. Der vil han fortelle at alle barnehager og skoler i Oslo kommune vil stenges fra mandag 16. mars på grunn av koronaviruset.

Ungdomsskoler og videregående skoler stenges allerede fra fredag. Etter det DN forstår, skal barnehagene og skolene være strengt «inntil videre».

I Bergen stenges alle ungdomsskoler fra fredag, og barnehager og grunnskoler stenges fra mandag. Disse skal være stengt i 14 dager, opplyste byrådsleder Roger Valhammer (Ap) under en pressekonferanse torsdag formiddag.

Johansen: Inngripende tiltak

DN meldte om tiltakene i Oslo torsdag formiddag, og det ble like etter bekreftet av byrådet.

– De tiltakene vi iverksetter nå er svært inngripende og får store konsekvenser for byens befolkning. Vi gjør dette nå, fordi vi frykter at konsekvensene av å ikke gjøre det vil være større. Det viktigste nå er å hindre spredning av smitte og trygge våre innbyggere, sier byrådsleder Raymond Johansen i en pressemelding fra Oslo kommune.

Det ble onsdag nedsatt sentral kriseledelse i kommunen for å håndtere spredningen av viruset. De møttes torsdag morgen, for å vurdere tiltak i skolen og på barnehagene, og kom frem til at de nå skal stenges.

Onsdag kom byrådet også med en rekke andre tiltak for å hindre spredningen av viruset, og beredskapsnivået ble satt opp.

Stenger alle skoler i Bergen

Byrådsleder Roger Valhammer møtte pressen klokken 11.15 torsdag, og kunne fortelle at byrået stenger ned bergensskolene i sin helhet for å hindre spredning av koronaviruset.

Fra før er skoleturer, kurs, foreldremøter og skidager avlyst. Allerede fra fredag oppfordres alle til å holde barn hjemme dersom de kan. Vestland fylke følger etter og stenger alle skolene i 14 dager. Det blir nettbasert hjemmeundervisning for at elever skal kunne følge progresjonen, melder NTB.

Stengte skoler over hele landet

Resten av Vestland fylke stenger i likhet med Bergen alle sine skoler - det samme gjør Ålesund.

I Nordland og Trøndelag stenges alle videregående skoler. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.