Klokken 16:00 skal Oslo kommune ha pressekonferanse. DN får opplyst at det der kommer nye tiltak for å håndtere spredningen av koronaviruset.

Etter det DN kjenner til vil tiltakene i stor grad stemme overens med det som tirsdag ble varslet i Bergen. Men det kommer ingen begrensninger på kollektivtrafikk.

I tillegg blir beredskapsnivået hevet, og det blir satt sentral kriseledelse, ifølge DNs opplysninger.

Dette er tiltakene som kommer i Oslo kommune:

  • Oslo kommune hever i dag beredskapsnivået til nivå tre. Det betyr blant annet at det opprettes sentral kriseledelse i Oslo kommune.
  • Smittevernoverlegen i Oslo har i dag fastsatt i forskrift at arrangører må søke kommunen (bydel) om å gjennomføre arrangementer med mer enn 100 deltagere.
  • Det blir også forbud mot alle arrangementer med mer enn 500 deltagere, innendørs og utendørs.
  • Utesteder, serveringssteder, forsamlingslokaler og arenaer uten plasstildeling skal sørge for at alle til stede kan holde 1 meter avstand til andre i lokalet og på arenaområdet.
  • Oslo rådhus stenges for turister og arrangementer inntil videre, og det legges begrensninger på antall gjester under vielser.
  • Det vil gå ut informasjon til alle kommunens innbyggere på sms.

– Situasjonen er svært alvorlig for hovedstaden vår, for Norge og det internasjonale samfunnet. Vi må alle gjøre det som står i vår makt for å begrense smitte av koronavirus i Oslo, sier byrådsleder Raymond Johansen i en pressemelding

– Vi må prioritere folkehelse og derfor tåle at andre hensyn prioriteres lavere. Derfor innfører vi nå forbud mot større arrangementer i Oslo. Jeg er glad for at Helsedirektoratet var så tydelig i går kveld. Nå tar vi i kommunen dette videre og innfører flere nye tiltak, blant annet nedlegger vi forbud der nasjonale helsemyndigheter gir tilråding. Oslo kommune gjør vår del av dugnaden som må til for å redusere spredning mest mulig, sier byrådslederen.

Skoler og barnehager

– Mange spør om vi ikke bør stenge alle skoler og barnehager for å unngå spredning av smitte. Vi følger rådene fra helsemyndighetene som hittil ikke anbefaler stenging av barnehager eller skoler, eller avlysning av undervisning. Det er helsemyndigheter som kan beslutte å sette personer eller grupper i karantene og så langt har dette kun vært aktuelt for enkeltpersoner eller mindre grupper på skoler i Oslo. Dette har blitt avtalt mellom bydelsoverlege og rektor ved den berørte skolen, sier byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.