Fredag klokken 13.00 holder helse- og omsorgsminister Bent Høie pressekonferanse sammen med assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad og avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet.

Under pressekonferansen sa Høie at vi nærmer oss en helt normalt hverdag.

– Vi kommer ikke til å varsle når det vil skje, men vi kommer til å snakke om hva som vil skje, sier han.

Videre varsler Høie at regjeringen vil gjøres flere lettelser i testregimet fra 27. september.

– Stadig flere er fullvaksinert og smitten ser ut til å flate ut. Det vil likevel være behov for noe testing, isolering, smittesporing og karantene en stund til. Vi innfører derfor nedjustert TISK i kommunene fra 27. september, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Nedjustert TISK innebærer at færre må gå i karantene og at kommunene i mindre grad skal drive med smittesporing. Regjeringen legger opp til at nedjustert TISK videreføres i en overgangsperiode på om lag fire uker når det etter hvert blir aktuelt å gå over til «En normal hverdag med økt beredskap».

Regjeringen kaller gjenåpningsplanen for «En normal hverdag med økt beredskap». Fredag kom regjeringen med flere detaljer om hva dette innebærer:

  • Meterkravet blir avviklet
  • Restriksjoner knyttet til arrangementer og sammenkomster fjernes
  • Innslippsstopp og krav om bordplassering på serveringsstedene forsvinner.
  • Det vil fortsatt være krav om å isolere seg ved smitte, i tillegg til at trafikklysmodellen vil gjelde i skoler og barnehager.

Tidligere fredag møtte Høie landets kommuner, hvor en nedjustering av smittesporingsarbeidet var blant temaene.

– Vi har levd lenge med en pandemi, så lenge at vi må minne oss på hva en normal hverdag er, sier Høie under pressekonferansen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.