I slutten av mars i år avslørte DN at Wilhelmsen-familien i flere tiår hadde en skjult milliardformue i utlandet, men benyttet seg av skatteamnestiet for å få formuen hjem.

Skatteamnestiet – eller frivillig retting – er en ordning som gjør at du frivillig kan ta kontakt med Skatteetaten for å oppgi formue eller inntekt du tidligere skulle ha betalt skatt for. Da slipper du både straffeskatt og politianmeldelse.

Et vilkår for ordningen er at du kommer på eget initiativ og ikke som følge av kontrollaktivitet fra Skatteetaten.

I etterkant av avsløringen tok flere politikere til orde for å fjerne ordningen. Nå åpner også regjeringen for endringer, melder TV 2.

Det er i revidert nasjonalbudsjett for 2021 at Finansdepartementet skriver at det vurderer å gjøre endringer i ordningen. Årsaken er at informasjonen – spesielt fra utlandet – blir stadig bedre og at Skatteetaten derfor er i stand til å oppdage skjulte formuer og inntekter selv.

Siden 2007 har nærmere 4.000 personer kontaktet Skatteetaten gjennom denne ordningen. Til sammen er summen på innmeldte beløp over 80 milliarder kroner i formue og om lag 3 milliarder i inntekt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.