DN har fått bekreftet at Solveig Horne slutter som statsråd i Barne- og likestillingsdepartementet. Det samme gjelder Per-Willy Amundsen (Frp) som sjef i Justis- og beredskapsdepartementet, der Sylvi Listhaug (Frp) nå tar med seg innvandring inn, slik DN skrev var Siv Jensens ønske i september.

Frps mannskap blir forøvrig det samme som dagens, med ett unntak: Det vil komme en ny kvinnelig statsråd inn. Det blir etter det DN erfarer tidligere stortingsrepresentant Åse Michaelsen som eldreminister, slik Dagbladet meldte tidligere.

Ifølge DNs kilder får Nikolai Astrup plass ved Kongens bord, men det var tirsdag ettermiddag uklart hvilken post han vil få. Astrup er i dag leder av finanskomiteen og har lenge vært et aktuelt navn som statsråd.

Ut med idrett?

Det ligger an til endringer i departementsstrukturen. Ifølge DNs kilder kan det være aktuelt å ta idrett ut av Kulturdepartementet, som Venstre-leder Trine Skei Grande blir statsråd i.

Tidligere stortingsrepresentant for Venstre Iselin Nybø blir statsråd for forskning og høyere utdannelse – en deling av Kunnskapsdepartementet slik det også var under den rødgrønne regjeringen.

DN har også kilder som sier at kommunalminister Jan Tore Sanner (H) får en annen posisjon i regjeringen, og at Kommunal- og moderniseringsdepartementet kan få en annen oppgavedeling.

OPPDATERT kl. 16.08: I en tidligere versjon av denne artikkelen stod det at Nikolai Astrup blir næringsminister. DN vet at Astrup skal inn i regjering, men det var tirsdag ettermiddag uklart hvilken posisjon han vår.(Vilkår)

Med denne kommer du deg ut av brøytekanten
Subaru XV viser seg fra sin beste side når været er på sitt verste.
01:14
Publisert: