«Den politiske ukulturen lukter vondt, er med på å svekke demokratiet vårt, og er slik med på å bryte ned tillitsforholdet mellom oss», skriver Knut Aastad Bråten i et innlegg på Facebook.

Han har i dag sluttet som statssekretær for kulturminister Abid Raja, etter å ha hatt stillingen i litt over tre måneder. Han tiltrådte i januar.

«Det er krevende å ta del i en politisk ledelse i et departement når det knapt finnes tid, tålmodighet og vilje til å arbeide sammen», skriver han.

Hensyn til integritet

Bråten begrunner fratredelsen slik i innlegget:

«Jeg var aldri i tvil om å si ja til utfordringen om å bli statssekretær, like lite som jeg var i tvil om å si nei takk nå, av hensyn til egen integritet».

Han har vært sykmeldt siden 20. april.

Hverken Bråten eller Raja har svart på DNs henvendelser torsdag.

Raja har svart på statusen i kommentarfeltet:

«Jeg takker deg, Knut, for innsatsen du har lagt ned for kulturen, for departementet, for partiet og meg. Det er leit at du velger å trekke deg, men jeg har respekt for din avgjørelse. Ønsker deg lykke til med stort og smått».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.