Den utvidede regjeringen har blitt presentert, og det skjer ikke bare utskiftninger på statsrådnivå. En rekke statssekretærer blir også skiftet ut, bekrefter Statsministerens kontor:

Espen Espeset (Frp) kommer fra stillingen som nestleder i sekretariatet til Frp på Stortinget for å bli statssekretær ved Statsministerens kontor. Han er gift med Frp-nestleder og tidligere statsråd Sylvi Listhaug.

Espeset erstatter Helge Fossum, som har vært Frps statssekretær ved SMK.

Hans Olav Syversen blir en del av regjeringsapparatet.
Hans Olav Syversen blir en del av regjeringsapparatet. (Foto: Didrik Linnerud Arnesen)

Syversen inn

En annen profilert inntreden gjør Hans Olav Syversen (KrF).

Han har vært parlamentarisk leder på Stortinget for partiet og ledet finanskomiteen, og trer nå inn i regjeringsapparatet på Statsministerens kontor etter å ha bidratt i forhandlingene om regjeringsplattformen.

Syversen var i høst svært kritisk til daværende partileder Knut Arilds Hareides ønske om å gå til venstresiden.

Fra First House til SMK

SMK opplyser at disse også utnevnes til statssekretærer:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Seniorrådgiver Julian Thomas Farner-Calvert fra First House utnevnes til statssekretær for statsråd Kjell Ingolf Ropstad i Barne- og likestillingsdepartementet.
  • Politisk rådgiver Jorunn Hallaråker utnevnes til statssekretær for statsråd Kjell Ingolf Ropstad i Barne- og likestillingsdepartementet.
  • Politisk rådgiver Julie Kristine Kordal utnevnes til statssekretær for Olaug Vervik Bollestad i Landbruks- og matdepartementet.
  • Fylkesråd Widar Skogan utnevnes til statssekretær for Olaug Vervik Bollestad i Landbruks- og matdepartementet.
  • Siviløkonom Oluf Ulseth utnevnes til statssekretær for statsminister Erna Solberg.
  • Seniorrådgiver Sverre Vatnar utnevnes til statssekretær for statsråd Siv Jensen i Finansdepartementet.
  • Daglig leder Thorleif Fluer Vikre utnevnes til statssekretær for statsråd Monica Mæland i Kommunal‑ og moderniseringsdepartementet med virking fra 1. februar 2019.
Dette får milliardær Kjetil Holta til å rødme
01:49
Publisert: