Ifølge DNs opplysninger vil regjeringen i dag foreslå å endre permitteringsregelverket, samt gå inn for å utsette betaling av formuesskatt.

Dette er kortsiktige tiltak for å svare på utfordringene norske bedrifter nå møter som følge av koronaviruset, og hindre konkurser. DN kjenner ikke til alle tiltakene som vil bli lagt frem.

Regjeringen har jobbet med forslagene i flere uker, og har som mål å levere forslagene i egen stortingsproposisjon på fredag, ifølge DNs kilder. De vil altså ikke vente til revidert nasjonalbudsjett.

Orienterte Høyre

Finansminister Jan Tore Sanner og stabssjef ved Statsministerens kontor, Lars Øy, underrettet tirsdag morgen Høyres gruppestyre på Stortinget om tiltakene regjeringen vil foreslå for å møte problemene i norsk økonomi som følge av koronaviruset.

Statsminister Erna Solberg og Sanner har innkalt til pressekonferanse klokken 13.30, hvor tiltakene skal legges frem.

Statsministerens kontor ønsker ikke kommentere DNs opplysninger.

Sanner ble mandag kveld utfordret på Dagsrevyen om regjeringens tiltakspakke. Her sa han blant annet at permitteringsregelverket var «noe vi må se videre på». Sanner viste også til at noen bedrifter kan komme i en likviditetsskvis.

Flyfloke

Siv Jensen gikk i januar av som finansminister, og foreslo mandag flere tiltak hun mener regjeringen må komme med, blant annet fritak fra passasjeravgift for å hjelpe flyselskaper.

Etter det DN kjenner til har det internt blitt vurdert som utfordrende å komme med et slikt tiltak, av flere grunner. Den ene er at det ikke nødvendigvis er et effektivt tiltak for å få folk til å fly mer, og i tillegg er det ikke ønskelig at nordmenn skal fly mer på grunn av viruset.

Ønskede tiltak

NHO og Virke har ønsket kommet med flere krav til regjeringen for å hindre koronakonkurser. En rekke bedrifter innen reiseliv, konsertarrangører og eventbyråer sliter allerede etter massive avbestillinger på grunn av koronaviruset.

Norsk Industri er også bekymret for situasjonen, og har etterlyst tiltak som utsatt betaling av arbeidsgiveravgift eller utsatt betaling av formuesskatt for familieeide bedrifter som ikke er børsnotert.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.