– Jeg kan vanskelig se for meg at vi får på plass en avtale innen den tid, sier Breivik til NTB onsdag morgen. Tirsdag antydet KrF-leder Knut Arild Hareide det samme.

Dermed ligger det an til at en ny selvpålagt frist ryker i finanskomiteens arbeid med statsbudsjettet for neste år. Søndag gikk tiden ut for å skrive en budsjettavtale inn i finansinnstillingen. Det innebærer at hvert enkelt parti nå må jobbe videre med sine alternative opplegg uten å vite hva stortingsflertallet enes om å bruke av penger.

– I prinsippet regjeringskrise

Neste terskel er torsdag klokken 18, som komiteen har satt som frist for de borgerlige til å levere en tilleggsinnstilling.

– Klarer de ikke denne fristen, er det i prinsippet regjeringskrise, sa Arbeiderpartiets Truls Wickholm til NTB tidligere i uken.

På borgerlig side tones dramatikken kraftig ned. Der er signalene at man er nærmere en avtale enn noen gang før, og at man ikke må overdrive betydningen av de interne fristene som Stortinget opererer med. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Erna Solberg: - Jeg har et sterkt ønske om at vi kommer i mål
Erna Solberg snakket om de krevende budsjettforhandlingene da hun møtte pressen etter sin tale til partiets sentralsyre mandag.
02:14
Publisert: