Giuliani nevnes som mulig justisminister eller nasjonal sikkerhetsrådgiver. En annen veteran som trekkes fram, er tidligere leder for Representantenes hus, Newt Gingrich, som spås å kunne få posten som utenriksminister. Også leder for Senatets utenrikskomité, Bob Corker, nevnes som mulig utenriksminister.

New Jerseys guvernør Chris Christie kan være aktuell kandidat til flere poster, ifølge en oversikt som Associated Press har fått tilgang til. Christie sier til NBCs fjernsynsprogram «Today» at han ikke har snakket med Trump. Christie nekter å svare på om han er interessert i noen spesifikk post.

Alabama-senator Jeff Sessions blir av New York Times og Washington Post nevnt som mulig ny forsvarsminister. Steven Mnuchin, som ledet Trumps budsjettarbeid under valgkampen, skal ifølge Politico være aktuell som finansminister. Mnuchin har flere års bakgrunn i Goldman Sachs og står bak et selskap som har produsert en rekke filmer, blant annet «X-Men» og «Avatar». 74 år gamle Forrest Lucas, som grunnla Lucas Oil, nevnes som innenriksminister. Harold Hamm, en investor i olje- og gassindustrien og som ifølge Forbes er USAs 39. rikeste person, kan være aktuell som energiminister.

Trump har tidligere vurdert å stenge den føderale miljømyndigheten EPA, men Politico skriver nå at klimaskeptiker Myron Ebell kan bli ny EPA-sjef.

– Stabssjef utnevnes først

Den republikanske nasjonalkomiteens leder Reince Priebus, som var blant de aller første etablerte republikanerne som ga sin støtte til Trump, er den ledende kandidaten til å bli stabssjef i Det hvite hus, posisjonen som Trump kommer til å få på plass først. Vanligvis pleier det å skje i løpet av de første ukene etter valget.

– Det er noe som kommer til å bli hemmeligholdt inntil den påtroppende presidenten er klar til å kunngjøre utnevnelsene, sier Bill Hagerty, som er Trumps høyre hånd i arbeidet med å utpeke mulige kandidater.

Trumps kampanjeleder Kellyanne Conway skal være aktuell som Det hvite hus' nye pressetalsperson.

– Donald Trump tar dette svært alvorlig, sier Priebus, som mener Trumps evne til å inngå avtaler raskt vil gjøre den påtroppende presidenten i stand til å ta fatt på oppgaven med å tjene det amerikanske folk.

Regelmessig kontakt

Som påtroppende president har Trump rett til å motta samme daglige orientering fra etterretningsbyråene som president Barack Obama.

Trumps overgangsgruppe – et team av hans aller nærmeste medarbeidere, innledet onsdag et møte i Trump Tower for å legge planer for de neste 72 dagene. Fram til maktovertakelsen i januar kommer Trumps team til å ha regelmessig kontakt med representanter for blant annet forsvars-, utenriks- og finansdepartementet. Også flere andre statlige organer skal bistå Trump med informasjon, blant annet budsjettdetaljer og oversikter over ansatte. Trumps team skal også sette ned en egen gruppe som skal arbeide fra et kontor nær Det hvite hus.

Det hvite hus opplyser at Obama-administrasjonen skal være vert for to såkalte «øvelser», der en rekke departement og statlige organer skal hjelpe Trumps team til å bli kjent med rutiner og respons på innenlandske akutte hendelser.

Følg markedene med DN Investor(Vilkår)