– Dette er en god dag for gründere og småbedrifter over hele landet, sier partiets finanspolitiske talsmann Terje Breivik.

Blant forslagene er en skattefradragsordning for investeringer i oppstartsbedrifter.

Breivik påpeker at det er stort behov for private investorer som går inn med penger i den fasen hvor behovet er størst, altså før bedriften kommer skikkelig inn på markedet. Likevel har de fleste offentlige støtteordningene kommet senere, etter at bedriften er etablert i markedet.

– Det har Venstre lenge foreslått å gjøre noe med, og nå får vi endelig gjennomslag for det, sier han. Endringer i regelverket for privat pensjonssparing er også kjærkomment for Venstre.

– Nå får selvstendig næringsdrivende langt bedre mulighet til å sette av penger til sin egen pensjon. Det styrker det sosiale sikkerhetsnettet for dem som skaper morgendagens arbeidsplasser, og gjør det mer attraktivt å ta sjansen på å skape en ny bedrift, sier Breivik, som mener forslaget er et godt utgangspunkt for forhandlinger.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Disse løper i Usain Bolts fotspor
Champs er Jamaicas største idrettsarrangement. Bak de kritthvite karibiske strendene, backbeatrytmer og lokalpils, kjemper Jamaicas yngste spurtfantomer som om livet stod på spill. Møt de raskeste menneskene i verden.
02:10
Publisert: