Et flertall i Stortingets finanskomité går inn for å utrede å skrote momsfritaket på varer under 350 kroner bestilt fra utlandet, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Riktignok fremmer Arbeiderpartiet et eget lovforslag om å fjerne fritaket allerede i høst, men finanspolitisk talsperson, Rigmor Aasrud, opplyser at partiet vil støtte KrFs forslag hvis deres eget lovforslag ikke får stortingsflertallets støtte.

– Det er svært synd for forbrukerne at Stortinget ber regjeringen utrede å gjøre det vanskeligere og dyrere for folk flest å handle på nettet, sier finanspolitisk talsperson Helge André Njåstad i Frp til ANB.

Innstillingen fra finanskomiteen går ut på at regjeringen må utrede hvordan man kan få fjernet momsfritaket i statsbudsjettet for neste år, som legges fram til høsten. Hvis forslaget blir vedtatt, betyr det at du snart kan måtte betale moms fra første krone på varer du bestiller fra utlandet.

KrF går inn for en ordning som ligner den finske modellen. Der er det forbrukeren selv som melder fra om bestillinger på nett og betaler moms og toll gjennom en digital tjeneste via posten.

Ap og Sp mener momsfritaket for bestillinger under 350 kroner gir norsk handelsnæring en stor konkurranseulempe. Moms fra første krone vil dessuten gi økte inntekter for staten på 1,4 milliarder kroner, ifølge deres beregninger. Også SV har tatt standpunkt imot fritaket, ettersom netthandel fra utlandet har økt i omfang.(Vilkår)

Førstemann over får 325.000
Steinar Hoens rekord har stått i 21 år. 325.000 kroner venter den første som hopper høyere.
01:13
Publisert: