Spesialetterforsker Robert Mueller har informert Donald Trumps advokater om at han ønsker å intervjue presidenten tidlig i 2018.

Vil gjøre det skriftlig

Det har skapt bekymring hos Trumps juridiske team, som ønsker regler for hva som kan spørres om og hvordan det gjennomføres, skriver Washington Post og referer til en kilde som er kjent med forholdet.

Trumps juridiske team har diskutert å akseptere skriftlige spørsmål som er passende og skrevet med respekt for Det hvite hus fra Mueller.

I slutten av desember hadde spesialetterforskeren et møte med Trumps to advokater John Dowd og Jay Sekulow for å undersøke muligheten for et intervju med presidenten. Muellers medarbeider James Quarles deltok også, bekrefter informerte kilder overfor Washington Post.

Etterforsker bistand fra Russland

Forespørselen markerer en viktig milepæl i Muellers etterforskning av mulig hindring av rettferdighet og Russland-kontakt under valgkampen, ifølge avisen.

Kontakten mellom spesialetterforskeren og advokatene skal være i en innledende fase. En talsmann for Mueller har nektet å kommentere mulighetene for et intervju med presidenten overfor Washington Post.

Trumps advokat John Dowd ønsker heller ikke kommentere saken til avisen.

Mueller gransker hvorvidt Trump fikk bistand fra Russland under valgkampen i 2016 og om presidenten og hans medarbeidere i ettertid har forsøkt å skjule dette.(Vilkår)

Trumps pressetalskvinne kaller anklagene om forræderi tåpelige
Trumps tidligere rådgiver Steve Bannon beskylder i en ny bok Trumps sønn og svigersønn for forræderi og spår at den pågående Russland-granskingen til spesialetterforsker Robert Mueller i stor grad kommer til å handle om hvitvasking av penger.
00:45
Publisert: