Nemnden er ikke fornøyd med svarene den tidligere fiskeriministeren og Frp-toppen har gitt til nå, og har bedt ham svare på syv nye spørsmål, skriver Aftenposten.

«Karantenenemnda har til vurdering om du har brutt karantenen du ble ilagt ved vedtak av 20. september 2018 ved at du hadde flere møter med representanter fra myndighetene og næringslivet i Iran», skriver Karantenemnda i et brev til Sandberg 12. november.

Les også: Miss Iran magasinetPlus

Nemnden fattet interesse for Sandberg etter at han og kjæresten, iransk-norske Bahareh Letnes, dro til Iran i oktober, der de blant annet møtte representanter for presidenten, politiske myndigheter og næringslivet.

Sandberg gikk av som fiskeriminister i august og fikk karantenetid med seks måneders etterlønn, i alt nærmere 700.000 kroner. I tillegg fikk han fire måneder saksforbud for saker som gjelder kvotesystemet.

Ifølge nemnden kan han ikke «ta oppdrag eller delta i forhandlinger, møter seminar, kurs mv. i eget eller for andre foretak i karantenetiden».

Sandberg risikerer å bli bøtelagt dersom han har brutt karanteneloven.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her får selgerne i =oslo salgstips av Petter Stordalen
01:57
Publisert: