Fredag holdt både Bergen og Oslo kommune pressekonferanser med nye koronatiltak, hvor det blant annet ble annonsert at treningssentrene stenges. I Bergen vil treningssentrene i første omgang holdes stengt i to uker, og i Oslo i tre. Tiltakene omfatter også svømmehaller og andre treningshaller hvor folk møtes.

– Vi har ikke tid til å vente lenger, nå er det alvor, sa byrådsleder Raymond Johansen i Oslo.

SATS-sjef Svein Erik Nilsen på SATS Storo. Nå må SATS stenge ned igjen i Oslo og Bergen, for første gang siden de åpnet igjen 15. juni.
SATS-sjef Svein Erik Nilsen på SATS Storo. Nå må SATS stenge ned igjen i Oslo og Bergen, for første gang siden de åpnet igjen 15. juni. (Foto: Mikaela Berg)

Bekymret for folkehelsen

Treningskjeden Sats er blitt nødt til å stenge 10 sentre i Bergen, og 43 sentre i Oslo. Ifølge en børsmelding treningskjeden har sendt ut vil sentrene i første omgang være stengt til 1. desember. Etter det ble annonsert at sentrene måtte stenge har Sats falt tre prosent på børs.

Kommunikasjonssjef i Sats, Malin Selander, sa torsdag at hun håpet de ville kunne fortsette å holde åpent, siden ingen smittetilfeller er knyttet til deres treningssentre. Etter det fredag ble klart at treningssentrene må stenge ned i noen uker, sier hun det er en selvfølge at Sats retter seg etter myndighetenes tiltak, men frykter det vil få negative konsekvenser for folkehelsen.

– Vi følger selvfølgelig de tiltakene myndighetene kommer med, men dette kan få konsekvenser for folkehelsen, både fysisk og psykisk, sier Selander.

Utvider det digitale tilbudet

Sats er allerede i gang med å øke volumet av onlinetimer, og håper dette kan være med på å minke medlemsfrafall.

– Vårt fokus ligger nå på å legge til rette for å holde våre medlemmer i aktivitet gjennom onlinetimer, og forhåpentlig får vi også tillatelse til å tilby utendørstimer, sier hun.

Foreløpig er det kun treningssentre i Bergen og Oslo som er rammet av nedstengningen, men det er ikke usannsynlig at andre byer med økende smitte vil følge etter.

– Vi tar det dag for dag. Hvis vi kan holde åpent så gjør vi det, men vi står klare til å reagere dersom myndighetene sier vi må stenge andre steder også, sier Selander.

Full sosial nedstengning

Nedstengningen av treningssentre og andre typer aktivitetshaller i Oslo er en del av det byrådsleder Raymond Johansen kaller en full sosial nedstengning av Oslo. Både restauranter, barer og kinoer må stenge, og det er blitt innført full skjenkestopp i hovedstaden. Dette er bare noen av mange bransjer som rammes av tiltakene. Tiltakene trer i kraft 00:00 på mandag.

Flere treningskjeder har gått ut og sagt at de vil fryse medlemsskapene til kundene sine, slik de gjorde da treningssentrene var stengt mellom mars og juni, noe Evo Fitness har bekreftet overfor E24.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.