Mandag besluttet Senterpartiet at de kan gå i sonderinger med SV.

– Det er jeg glad for, sier Jonas Gahr Støre i en pressekonferanse i Stortinget mandag ettermiddag.

Regjeringssonderingene begynner torsdag ved Hurdalssjøen utenfor Oslo, forteller Støre.

Snudd om SV

Mandag holdt Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum et velkomstmøte med Senterpartiets nye stortingsgruppe, som nå har vokst til 28 representanter – opp fra 19 etter forrige valg og bare 10 etter valget for åtte år siden.

– Vi har konkludert med at vi ønsker en sonderingsrunde for å kartlegge om det er grunnlag for regjeringsforhandlinger med SV og Ap, sier Vedum etter møtet.

Sp har tidligere stått hardt på at de ønsket en regjering med kun Ap og Sp. Men selv om Vedum i lang tid har stått fast på at han ønsker en Ap/Sp-regjering, har han heller aldri lukket døren fullstendig for en regjering der også SV er med.

Grunnlag

Vedum sier at han har snakket med begge partilederne etter stortingsgruppas beslutning.

– Jeg var nettopp på kontoret til Jonas Gahr Støre og informerte ham om den beslutningen som vi har tatt, og jeg ringte også Audun Lysbakken for noen minutter siden, sier Vedum.

Han ønsker ikke å spesifisere hva som er de største smertepunktene mellom Sp og SV.

– Når vi nå tar initiativ til en sondering, så har vi brukt tiden siden valget til samtaler med Ap-lederen der vi har diskutert de ulike sakene, og på bakgrunn av de samtalene så mener jeg det er grunnlag for en slik sondering, sier Vedum.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.